Fyra killar sitter vid bergskanten med utsikt över gröna kullar

Om Connectel

Lär känna oss lite bättre

Connectel service med headset

För nöjda kunder är bra för verksamheten

På Connectel tror vi att nöjda kunder är centralt för alla företag. Vi vet att det krävs ansträngning, skicklighet och tålamod för att skapa nöjda kunder, och behålla kunderna nöjda. Det kräver ett konstant engagemang från ditt kundtjänst-team.

Så hur passar vi in? Vi hjälper dig att hjälpa dina kunder genom att tillhandahålla en komplett lösning för kundtjänst och kontaktcenter. Anslut alla kanaler och håll koll på din data genom dashboards, analys- och rapportverktyg. Använd avancerad teknik för att designa en kundresa som förbättrar kundupplevelsen. Implementera AI för att skala din verksamhet och hantera plötsliga toppar, så att du säkerställer att dina kunder alltid får hjälp snabbt och effektivt.

Vi tillhandahåller verktygen och tekniken som hjälper dig att lyckas göra dina kunder nöjdare.

Tre kvinnor i motljus skrattar och ler

Bättre kundservice sedan 2008

I mer än 10 år har vi erbjudit våra kunder ett smartare och bättre kundservicesystem. Vid starten var vi 3 personer och ett par kunder — idag jobbar vårt team med ledande företag över hela världen.

Enklare för alla

Enkelheten har varit en central del för oss sedan dag ett. Även fast vi erbjuder teknologiskt avancerade produkter vill vi att de ska vara enkla för dina kunder att interagera med och för dina medarbetare att jobba i.

Närbild på en kaffekopp med texten 80/20 som står på ett skrivbord

Anpassat för dig

Vi tog fram en tjänst som möter dina kunders behov och stärker relationen med dem på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt. I vår bransch kallas det för CCaaS (Contact Center as a Service) — men det handlar helt enkelt om att erbjuda en tjänst som passar just dig.

Säkert, effektivt och smart

Vi värdesätter långa kundrelationer och jobbar alltid för att våra kunder ska vilja fortsätta jobba med oss. Det bästa sättet för oss att göra det är att fortsätta utveckla våra tjänster och produkter till att bli ännu smartare, säkrare och mer effektiva.

Två personer sitter med sina datorer och dricker kaffe

Vill du lära känna oss eller våra produkter ännu bättre?

Vi är alltid nyfikna på att lära känna nya företag och berätta hur vi kan hjälpa till att skapa en bättre kundservice för dig. Här kan du boka ett demo eller komma i kontakt med oss.

GuldKontakt logotyp
Connectel tillhandahåller ramavtal
Di Gasell
ISO 9001
ISO 14001
ISO 27001 certifiering

Möt våra grundare

Connectel kom till liv i Uppsala 2008, grundat av bröderna Jens och Robin Leijon. Klyschigt nog tog sig resan sin början i ett garage, med visionen om att lyfta kundserviceyrket och tillhandahålla lösningar som uppfyller alla behov. En kundserviceplattform som främjar både kunden och företaget.

”Vi vet allt om smärtan i en bristande kundserviceupplevelse, så vi tog fram rätt förutsättningar.”

Två killar med huvudlampor framför ett tält ler mot kameran

Möt några av våra kunder

Zmarta Group använder Connectels kontaktcenterlösning
Adam Woodworth Produktägare

”När vi bestämde oss för att söka efter en ny kontaktcenterlösning letade vi efter en anpassningsbar lösning och tekniskt skicklig partner som kunde möta våra önskemål. Connectel har överträffat våra förväntningar på nästan alla plan, med hög kvalitet. Vi fick en säker och flexibel lösning som stöds av en kundfokuserad organisation.”

Kundcase

Vill du veta mer om hur du kan förbättra din kundservice?

Play ikon

Prata med våra säljare

Eller ring oss på +46 (0) 101 800 000