Lisa Hasselgren

Säkra Samtal och hur man skyddar sig från telefonbedrägerier


Ta del av Lisa Hasselgrens, grundare av Säkra Samtal, berättelse om hur deras tjänst bidrar till att skapa en ännu tryggare service och samhälle för kunder och medborgare, genom att bekämpa telefonbedrägerier och ökar konsumenttryggheten.

“Det är ingen som för privatpersoners talan.” – Lyssna på wowpodden med Emile Loman och gästen Lisa Hasselgrens nu:

Telefonbedrägerier och bluffsamtal är ett problem som ökat i samhället och det skapar otrygghet och problem för både privatpersoner och företag. Med den ökande digitaliseringen och tillgängligheten av teknik har bedragarna blivit alltmer listiga i sina metoder för att lura och utnyttja människor.

Oavsett om det handlar om falska investeringsmöjligheter, påstådda skattefordringar eller bedrägliga samtal som påstår sig vara från lotterier eller tävlingar, är konsekvenserna av att falla offer för dessa bedrägerier mycket allvarliga. För privatpersoner kan det leda till ekonomiska förluster och risk för identitetsstöld, medan företag kan drabbas av produktionsavbrott och förlorat förtroende från kunderna.

Brottsofferjouren är ett av flera företag som har blivit utsatta för bedragare som har utnyttjat deras varumärke. Efter att bedragarna lyckats lura till sig flera miljoner kronor valde Brottsofferjouren att ta hjälp av Säkra Samtal. Hur annars vet man egentligen vem som är i andra änden av telefonlinjen?

I detta avsnitt pratar jag och Lisa Hasselgren, grundare av Säkra Samtal, om hur deras tjänst minskar telefonbedrägerier och ökar konsumenttryggheten i samhället.

Vi pratar om:

  • Vad Säkra Samtal är för något.
  • Vad fördelarna är och vad man som företag kan undvika genom att använda sig av deras tjänst.
  • Vad det egentligen var som hände i maj 2019 som gav Lisa idén till att starta Säkra samtal…

Du kan kontakta Lisa här. Ta del av fler blogginlägg här.

 

 

Följ vårt nyhetsbrev för att få veta när nya avsnitt släpps


Prata med våra säljare

Eller ring oss på +46 (0) 101 800 000